Els partits polítics es despullen sobre el turisme

image
Els diferents representants polítics municipals i la moderadora de l’acte. / Bernardo Facta

Tots coincideixen en regular el nombre de creuers contaminants i en establir una categoria als hotels segons la qualitat dels seus llocs de treball

Jofre Figueras | 18/02/2016

 Els grups polítics municipals van ser convocats el 18 de febrer per l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) al Casal de Barri Pou de la Figuera per respondre sobre la “fàbrica turística” de Barcelona. “No és un debat ni una taula rodona, és una trobada amb els veïns i veïnes”, va avisar la moderadora abans de començar. Les primeres preguntes van exigir respostes clares.

Sobre mantenir la moratòria actual de pisos turístics, només BeC, CiU, ERC i la CUP van respondre afirmativament. PSC i PP s’hi van mostrar favor en determinades circumstàncies i C’s s’hi va oposar.

Tant BeC, ERC la CUP com CIU van compartir l’afirmació que la indústria turística immobiliària està expulsant el veïnat de la ciutat. Mentre que per C’s, PP i PSC això només succeeix parcialment en determinades zones. D’altra banda, només la CUP va optar per l’abolició de tots els pisos turístics, tant legals com il·legals.

Aquestes van ser les primeres qüestions plantejades, que els representants polítics van haver de respondre amb molta brevetat i concisió. L’interrogatori va continuar i tots els partits van coincidir en defensar la convivència entre residents i turistes. També es van mostrar favorables a prendre mesures en matèria turística en les zones de més densitat de població.

Tots el partits van reconèixer que la dependència de l’economia respecte el turisme no és bona. Montserrat Ballarín (PSC) va admetre que “el monocultiu és negatiu” i Jordi Coronas (ERC) va afegir que “qualsevol dependència és negativa”.

Davant d’aquest diagnòstic, els partits van recolzar la proposta de limitar el nombre de creuers segons la contaminació que provoquen. Només Javier Mulleras (PP) va dir que el que cal és reduir la contaminació però no regular el trànsit. Igualment, tots ells es van sumar a la idea de supeditar la categoria dels hotels a la qualitat dels seus llocs de treball . Tot i això, novament el representant popular ho va trobar innecessari perquè aquests “sempre han de ser de qualitat”.

Pel que fa a potenciar sectors alternatius al turisme, la reindustrialització i l’impuls de les noves tecnologies van ser les respostes més recurrents. Unes respostes que en la majoria dels casos no van convèncer a uns veïns que van posar a prova els polítics municipals.

Deixa un comentari